Dejen efter køl |
Bages blindt (med tørrede ærter, ris eller keramiske bagebønner) Bag den ved 220 grader i ca. 15 min, derefter ca. 5 min, hvor staniol og ris er fjernet. Husk ovnen skal nu køles ned til 150 grader |
Citronfyldet efter piskefløden er pisket i |
Fyldet er kommet i tærten og klar til 30 min i ovnen, som nu er kølet ned til 150 grader |
Sukker og vand koges til det er som tynd sirup og let gylden i kanten |
Imens piskes hviderne skummende, hvorfor den kogende sukkerlage hældes i mens der stadig piskes - skal piskes længe... |
Efter 3. tur i ovnen - citronfyldet skal sætte sig. |
... så længe af det bliver til marengs;) |
Så sprøjtes marengsen på i et fint mønster. Start med midten og arbejd dig ud til hver side |
Sidste tur i ovnen er under grill til marengsen bliver gyldenbrun. |
Du skal bruge:Mørdej 250 g mel
170 g smør
70 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 lille æg
Et lille nip salt
Citron-creme Fileter af 2 citroner
Revet skal af 1 citron
100 g sukker
2 hele æg + 2 blommer (Evt 1 bæger past.)
2 dl fløde
Italiensk Marengs125 g æggehvide (svarer til ca. 3 bæger past.)
200 g sukker
1 dl vand
Sådan gør du:
Resten står under billederne
Til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vaniljesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt - den må ikke æltes. Dejen skal hvile en times tid i køleskabet. Så bager man dejen i en passende form "blindt" - det vil sige, man lægger et stykke bagepapir over dejens bund og sider og fylder formen med fx tørrede ærter, så dejen ikke hæver op under bagningen, som foregår ved 220 grader i ca. 15 min. Derpå fjernes ærter og bagepapir og tærten får fem minutter til i ovnen.
Til cremen blendes citronfileterne med skal, sukker, æg og æggeblommer, hvorpå fløden blandes i. Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle af.
Afkøl og nyd den med en god dessertvin:) Den har en god citrus-sød smag og en lækker konstistens med den bløde marengs og den sprøde mørdej, som by the way er meget nem at arbejde med.
4 kommentarer:
Det ser bare virkelig lækkert ud! :D
Det var det også:)
Mums, den må prøves af...
Det synes jeg bestemt du skal:)
Send en kommentar