10-12 stk.
10 g gær
4 dl vand
1½ tsk salt
1 tsk honning
1 spsk olivenolie
100 g rugsigtemel (jeg har brugt grov rugmel, for det var det jeg havde)
250 g hvedemel
50 g græskarkerner
50 g durumkerner (havde jeg ikke så tog lidt ekstra af de andre slags og lidt sesamfrø)
50 g solsikkekerner
50 g hørfrø
Ekstra kerner til drys - du bestemmer?
Dag 1: Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og honning. tilsæt olivenolie og rør mel, kerner og hørfrø i lidt efter lidt under omrøring. eller brug en røremaskine. Ælt dejen i ca. 10-12 minutter, til den er glat og slipper bord eller skål. Stil den på køl med et fugtigt klæde over til næste dag.
Dag 2: Tag dejen ud af køleskabet og del den forsigtigt i 10-12 stykker. Sæt dem på en bageplade med bagepapir og drys kerner på toppen. Lad bollerne hæve 1-2 timer, til de har nået dobbelt størrelse.
Klar til anden hævning |
Klar til en tur i ovnen |
Varm ovnen op til 230 grader med en bradepande i bunden. Sæt kernestykkerne midt i ovnen, hæld lidt vand (1 dl) i bradepanden og skru ned til 200 grader. Bag brødene i 12-15 minuter og du har nogle skønne grove boller.
3 kommentarer:
Uhmm, disse må jeg da bage, de ser så skønne ud :-)
Mange hilsner
Birthe
De er virkelig også fantatiske og alt andet end tørre:)
Held og lykke med det:)
Kære Tante Grøn
Har lavet bollerne et par gangen nu, og de er virkelig gode :-). Har dog en enklet udfordring: Jeg kan ikke ælte dejen (med hænderne) uden at tilføje en hel del mere mel. Hvordan klarer du det?
Hilsen Pernille
Send en kommentar