Dårligt billede - inspirationen forsvinder når man solbruner ting:) |
Opskriften er normalt til boller som man kan se på Miss Muffins indlæg om Danske Vikinger, men jeg valgte at dobble opskriften lidt op og bage tre runde franskbrød i stedet, som der er foreslået i bogen. Jeg skriver nedenunder som jeg lavede dejen.
36 g gær
ca. 6 dl vand
1 fl. hvidt øl (3 x 1,25 dl)
Jeg regnede ud at der skulle bruges 9,75 dl væske i alt, kom øllen i mit litermål og hældte så vand i op til de 9,75, da jeg ikke ville åbne en ny øl for så lidt.
3 tsk salt
3 tsk honning
750 g hvedemel
510 g rugmel
75 g blødt smør
Dag 1: (røremaskine) Opløs gæren i vand og øl, tilsæt salt, honning og mel og ælt i ca. 5 min, tilsæt så smørret. Ælt i yderligere 5 min. til den er ensartet og slipper skålen. Stil dejen til hævning med et fugtigt klæde over i køleskabet til næste morgen.
Dag 2: Tag forsigtigt dejen ud af skålen og del den i 3 stykker. Tril dem runde, drys dem evt. med rugmel for pynt og lav et lille mønster i dem med en kniv. Lad dem efterhæve i 1½-2 timer på en bageplade med bagepapir til dobbelt størrelse. Jeg havde 2 plader med 2 brød på den ene og en på den sidste.
Varm ovnen op til 230 grader med en bradepande i bunden. Sæt brødene midt i ovnen og hæld 1 dl vand i bradepanden i bunden, skru ned på 200 grader. Bag i ca. 35 minutter.
Jeg glemte at skrue ned på 200 grader, så de skulle kun have 25 minutter og var lidt solbrune som du kan se på billedet øverst;) Smagen var dog fortræffelig.
2 kommentarer:
Sikke dog et fint brød. Jeg har lige købt hendes kagebog, den er så lækker :-)
Mange hilsner
Birthe
Den var nu flottere inden jeg fik den solbrændt - men så gør jeg jo ikke det igen...:)
Uh må så meget have fat i begge hendes "byens bedste..." Hvor har du fået fat i den og til hvad?:)
Send en kommentar