lørdag den 18. februar 2012

Grove håndværkere - Rikke Gryberg


I anledning af min Giweaway tester jeg lidt flere af Rikke Grybergs opskrifter. Jeg er helt skudt i hendes bagebøger. Der er meget få opskrifter i bogen som jeg ikke har lyst til at prøve kræfter med, hvor der i andre kogebøger kun er nogle få man har lyst til at teste.

Der bliver 20 rundstykker

Dag 1 (Fordej)
2 dl vand
4 g gær
350 g italiensk hvedemel

Dag 2:
30 g gær
3 dl vand
1 ½ tsk salt
2 tsk rørsukker
2 spsk olivenolie
100 g groft speltmel
100 g fuldkornsspeltmel
blå birkes til pynt.

Dag 1: Rør vand, gær og hvedemel sammen i en skål, dæk med et fugtigt klæde og stil den våde dej i køleskabet til dagen efter.

Dag 2: Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og sukker. Rør fordejen og olivenolie i. Tilsæt speltmel og fuldkornshvedemel lidt af gangen og ælt det til en ensartet, glat dej. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter. Tryk dejen ud som en 3 cm høj firkant, pensl med vand og drys med blå birkes. Skær derefter dejen i 4 stænger som du hver deler i 5, så du får 20 flotte rundstykker. Lad dem hæve til dobbelt størrelse på en bagepapirbeklædt bageplade ( det havde jeg ikke tålmodighed til, så de fik 20 min ca.)
Varm ovnen op til 230 grader med en bradepande i bunden. Sæt bagepladen midt i ovnen og hæld lidt vand, ca. 1 dl, i bradepanden og skru ned til 200 grader. Bag derefter håndværkerne i 12-15 minutter.

De smager altså bare rigtig godt og mætter dejligt. Så skal du ikke have lavet fordejen klar, så du kan bage i morgen tidlig?Husk at deltage i min Giveaway, så kan Rikke Grybergs - Byens bedste brød blive din.

10 kommentarer:

Stina sagde ...

Jeg MÅ altså bare vinde den bog!:) De ser lækre ud!

Anonym sagde ...

De ser virkelig lækre ud -meget bedre en dem fra bageren :-)

Senka I sagde ...

Hej,

Jag jobbar för sajten FindeOpskrifter.dk och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogstoppen".

Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

Här kan du se hur många som är med i Madblogstoppen på FindeOpskrifter.dk - http://www.findeopskrifter.dk/madblogstoppen

Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogstoppen!

Med vänliga hälsningar,

Senka
senka@findeopskrifter.dk

Anonym sagde ...

Hej :)
Jeg er også vild med billederne i den opskriftsbog....
Og ville forsøge mig med de håndværkere, men de mislykkeds :( Dejen var ALT for flydende ...ved ikke hvad der er gået galt.
Så nu må bogen stå på hylden sammen med alle de andre med fine billeder i :-))

b9benny sagde ...

Jeg har også haft store problemer med at væskemængden er for stor til opskrifterne i Rikke Grybergs "byens bedste brød"

Anonym sagde ...

Enig med anonym og b9benny... Har også prøvet at skulle bage disse håndværkere, men noget helt galt i væske/mel forholdet. Bliver MEGET flydende. Måtte smide hele portionen ud....

Lisbeth K sagde ...

Som andre skriver, passer væske og mel-mængden ikke sammen - hvis man følger opskriften slavisk får man noget der er tyndere i konsistens end havregrød, men... hvis man tilsætter ca. 250-300 gr. MERE mel end opskriften angiver, så går det. Dejen er stadig klistret, men det giver nogle super saftige håndværker.

Tante Grøn sagde ...

Jeg har ikke skrevet forkert. Bare kom lidt mere mel i. Jeg synes dejen skal være ret fugtig i det.

Anonym sagde ...

Hej jeg tror du har ved en fejl skrevet 100g fuldkornsspeltmel men i teksten længere nede står der fuldkornshvedemel (som i originalopskriften).
Min fordej blev mega kompakt og resten mega flydende. Der er noget galt med opskriften.
hilsen
Klaus

Mie sagde ...

Jeg har lige prøvet at lave fordejen. Hvis man følger opskriften med de 350 g mel til 2 dl vand får man bare en hård klump dej. Skal der mere vand eller mindre mel i?