onsdag den 15. februar 2012

Vores Valentinsmiddag

Jeg er ikke tilhænger af Valentines Day og hvad den har af løfter om gaver og blomster. Det er hverdagen der tæller. Derimod tager jeg kærkommen i mod en anledning til at hygge lidt ekstra med maden, så jeg lavede en lille scoremiddag med nogle af kæresten yndlingsfødevarer; nemlig kylling, bøf og chokolade. Det blev derfor til en kyllingesalat med hjemmebagt brød til forret, til hovedret med god oksebøf og en helt almindelig chokolademousse til dessert. Se bare her:

Tante Grøns kyllingesalat:

900 g kyllingebryst eller 1 lille hel kylling
1 ds ananas (gem saften - den skal bruges til dressingen)
2 glas asparges snitter
2 spsk. mayo
1 "spand" græsk yoghurt 2 %
salt
peber
karry

Kyllingen koges, afkøles og skæres i tern eller plukkes.
Rør en dressing af græskyoghurt, mayonnaise og saften fra ananasen og evt lidt af vandet fra aspargesen. Smag til med salt og peber og ganske lidt karry. Den skal bare lidt have et hint af karry. Server med godt brød til.


Oksebøf med champignon a la creme, 2 pers.
Opskriften er fra TøsekogebogenIngredienser
1 løg (100 g)
500 g champignon - gerne brune markchampignon
1 spsk olivenolie
2 oksebøffer fx entrecote - ca. 400 g
1 tsk tørret rosmarin - jeg brugte nu lidt frisk i stedet
1½ dl piskefløde
1 dl rødvin eller hvidvin
2 spsk ribsgelé eller 1 tsk sukker
evt kulør
salt og peber

Pil løget og skær det i tern på 1x1 cm. Klargør champignonerne og skær dem i tynde skiver. Kom halvdelen på en tør pande og steg ved høj varme til vandet er fordampet. Tag dem af panden. Fortsæt med resten og tag dem af panden sammen med de andre. Kom olie på panden. Tilsæt løgene. Kom bøfferne på. Steg dem ved højeste varme i 1-2 min på hver side. Krydr med salt og peber. Vend i løgene undervejs. Skru ned for varmen og tilsæt champignon, rosmarin, fløde, vin, gele og kulør. Steg i 3-4 minutter under jævnlig omrøring. Sluk for panden. Lad bøfferne stå under låg og trække et par minutter. Server med kogte kartofler.Chokolademousse, 2-3 glas
Denne opskrift er også fra tøsekogebogen

100 g mørk chokolade
20 g smør
1 bæger past. æggeblomme
2 tsk sukker
2 dl piskefløde

Smelt smørret og kom chokoladen som er grofthakket i, rør til det er smeltet. Pisk æggeblommerne med sukkeret til det er lysegul. Psik fløden til skum.
Kom den fingervarme chokoladeblanding i æggeblommerne. Vend forsigtigt rundt med en dejskraber. Ved flødeskummet forsigtigt i. Anret moussen i glas og stil dem på køl mindst 3 timer
Server med lidt frisk frugt til.

Alt i alt en super hyggelig aften:) Håber at du også havde en dejlig dag.
Ingen kommentarer: