onsdag den 22. juni 2011

Hyldeblomstsaft - klassisk med citron

Klar til 4-5 døgn på køl
Det er med at få lavet nogle liter hyldeblomst saft i den korte periode, hvor man har chancen:) Jeg vil lige indvillige dig i min opskrift. Det er en stor omgang - kan man ligeså godt når man er i gang ikke;) Nå men man kan jo bare halvere eller hvad man synes.

ca. 5 Liter saft
80 hyldeblomstskærme uden den grove del af stilken.
3 citroner (økologiske eller ubehandlede), skåret i tynde skiver
60 g citronsyre
3 kg sukker
3 L vand
Flasker der er skollede og skyllet med spiritus eller atamon
Klargør hyldeblomsterne. Sæt vandet over at koge og kom sukker og citronsyre i når det koger. Hæld sukkervandet over blomsterne eller hæld blot blomsterne i gryden når den er taget af kog. Lad det stå 4-5 døgn. Filtrer og kom i flasker eller i bøtter så kan det fryses ned.


Ingen kommentarer: