tirsdag den 19. juni 2012

Saltmandler


Det med at lave små snacks og godter af mandler er ved at blive en dille herhjemme. Denne gang er det saltmandler. Det var et lille forsøg og jeg havde kun godt 100 gram mandler tilbage, så min portion var naturligvis halveret. Jeg skriver den oprindelige opskrift nedenfor.
Du skal bruge
1spsk groft salt, helst Maldon eller andet salt af god kvalitet
2dl vand
200g mandler med skal

Sådan gør du
Bring salt og vand i kog på en pande og tilsæt mandlerne. Lad vandet koge helt væk, så mandlerne dækkes af et tyndt, hvidt lag salt. Hæld mandlerne i en bradepande og sæt dem i ovnen ved 150 grader i ca. 20 – 30 min., så mandlerne bliver tørre. Tag mandlerne ud og lad dem køle helt af, de knitrer, mens de tørrer

5 kommentarer:

Rikke sagde ...

Hej :-)

De er bare super gode saltmandler, elsker mandler!

Jeg springer kogning over på pande, jeg hælder mandler i skål + salt og kogende vand fra elkedel, lader det hele stå i ca 10-15 min. Rør et par gange, hælder vand fra også i ovnen..
Mere fordi jeg er lidt doven og ikke gider passe på mandlerne på panden :-)

Kram

The Joy of coffee sagde ...

Har lige lavet salte mandler efter din opskrift :) Mmm, super gode.

Tante Grøn sagde ...

Hej Rikke
Tak for tippet, det må jeg prøve næste gang

Hej Joy:)
Det glæder mig du kunne bruge opskriften

Helle sagde ...

Har lige lavet en portion, som jeg skal have med til tøsehygge i morgen.

Er du gal, de er lækre!
Har lige prøvesmagt - må hellere hurtigt få dem i en beholder, for ellers er der da vist ikke flere i morgen..

Tak for den opskrift! :)

Tante Grøn sagde ...

Det glæder mig Helle:) Jeg synes også de er rigtig lækre - desværre også lidt vanedannende! Tihi.
Har du prøvet at lave lakridsmandlerne? Så tvivler jeg på, du vil nå at få låg på din beholder;)