onsdag den 27. juni 2012

Koldhævede, mellemgrove boller



Opskriften herunder sværger jeg til og den kan varieres efter smag og behag. Opskriften stammer fra Amos bagebøger, hvor kerner er undladt og der kun bliver brugt hvedemel. Jeg skriver som jeg plejer at lave dem, men de er gode hvis man skal have tømt ud i melbeholdningen, så brug hvad du har og hvad du lyster.

12-16 boller
7 dl koldt vand
25 g gær
1 spsk honning
½ spsk salt
3 spsk olie
150 g havregryn
1 håndfuld græskarkerner
1 håndfuld solsikkekerner
100 g rugmel/ sigtet speltmel
150 g fuldkornskornsspeltmel
500 g hvedemel

Dag 1 (Evt. aftenen før hvis du vil ha friskbagt morgenbrød med en  minimumsindsats)
Rør gæren ud i vandet og tilsæt honning, salt og olie og rør godt. Tilsæt havregryn, kerner og til sidst alt mel. Dejen skal være ret blød og våd. Kom film over eller sæt låg på skålen hvis du har fået fat i sådan en smart en, kom dem i køleskabet i mindst 8 timer.

Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet og sæt dejklatter på en bageplade med bagepapir ved hjælp af to spiseskeer. Lad bollerne hvile mens ovnen varmer op. Pensl med vand og drys evt med lidt kerner eller havregryn hvis det skal være festligt.



Bages 18-20 min på midterste rille ved 220 grader (varmluft 200)
God fornøjelse:)

Ingen kommentarer: