lørdag den 29. oktober 2011

Pikant porresuppe


Opskriften findes i fleng på nettet så jeg linker ikke til noget bestemt sted, da jeg ikke kender oprindelsen. Den er til 2-3 sultne til aftensmad eller 4-6 til forret sådan som jeg bedømmer det.

4 - 6 porrer afhængig af størrelse
1 liter god grønsags eller hønseboullion eller 1 liter vand og 1 bouillionterning
1 Buko pikant friskost
2,5 dl fløde
lidt smør
salt og peber

Steg porrerne bløde og let gyldne i bunden af en gryde. Kom boullionen ved og kog videre i små 10 minutter. Rør osten op med lidt vand og kom det i gryden sammen med fløden. Kog op og stil det køligt et døgn. Varmes op dagen efter og server med grovflutes.

Jeg ved ikke hvorfor det skal stå natten over, men det er meget smart at lave dagen før hvis du ved du ikke har meget tid til at lave aftensmad dagen efter. Jeg synes ikke den mætter ret meget, så jeg tænker man kunne komme lidt kartoffel, rød peberfrugt og måske lidt gulerod. I opskrifterne står der man kan servere kødboller til, men jeg kunne nu bedre forestille mig det med noget skinke af en art.

1 kommentar:

Frøskuffen sagde ...

Jeg kunne nu bare tænke mig at spise den, som den er.... og er ikke sikker på, at jeg kunne vente til dagen efter:)