tirsdag den 25. oktober 2011

Nudelsalat a la Anne Hjernøe


Denne opskrift stammer fra Anne Hjernøe. Den oprindelige opskrift kan du se her. Jeg skriver den som jeg laver den.
 
Du skal bruge
Friskkogte æggenudler.
Rød peberfrugt
Rødløg
Forårsløg
Sesamfrø
Nigellafrø
Koriander
Jordnødder, valnødder eller pinjekerner (ristes og hakkes )
 
Dressing
Koldpresset jomfruolivenolie
Ketjap manis, det er en sød og lidt mere tykflydende soja
Sød chilisauce
Limesaft
Ingefærsirup fra syltede ingefærkugler
Nam pla, fish sauce
Evt. en ingefærkugle eller to
 
Hak peberfrugt, rødløg, forårsløg, nødder eller kerner og koriander fint. Rør dressingen sammen, her er du nødt til at smage dig frem. Jeg har prøvet at liste ingredienserne i den rækkefølge hvor jeg bruger mest. Altså jeg bruger mest olivenolie, så Ketjap Manis osv. Når du er tilfreds med dressingen blander du alt sammen i et stort højkantet fad (eller det bestemmer du selv - det ser bare flot ud).
 
Smager rigtig godt sammen med kylling med sødlig marinade. Det kunne være dem som der lige kan ses et par stykker af på billedet. Opskriften er fra Lines skønne blog og opskriften finder du her.
 
Du kan også lave en marinade af:
Olie
HP sauce
Soya
Brun farin
Paprika
Ketchup/tomatpure
Salt og peber
Evt. BBQ krydderi

2 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Mums, det ser godt ud, det må prøves :-)

Mange hilsner
Birthe

Tante Grøn sagde ...

Det er ganske udemærket Annemad:)
Fish saucen i dressingen giver en god dybde:)