onsdag den 5. oktober 2011

Min første kage (som er sådan lidt fancy)


Så fik jeg lavet min første kage, der er spændt op til lir:) Min mor har nemlig fødselsdag i aften og hun skal da have en kage, skal hun. Det gav derfor en god anledning til at forsøge mig med det fondant jeg købte sidst på sommeren.


Jeg har to chokoladebunder og 1 lys lagkagebund i. Nederst er der hindbærmousse og øvest tobleronecreme. Skriften er skrevet med royal icing. Alle opskrifter er fundet hos Kagekonen, som laver nogle underskønne kager.Et nærbillede af blomsterne som jeg har pyntet kagen med. Jeg har blot beklædt kagen med helt almindelig hvid (hjemmebragt) fondant. Jeg synes det er vigtigt at "keep it simple", særligt når det er første gang jeg begiver mig i kast med det. Blomsterne er fondant der er farvet med pastafarve - som i kan fornemme er jeg mest til stærke farver;) udstikkerne har jeg også købt i sommers. Vil du vide hvad og hvor kan du måske finde ud af mere i dette indlæg.


For at dække den nederste kant, som jeg tror er meget svær at gøre pænt uanset om man er trænet eller nybegynder(som mig), valgte jeg at lave en lille bort i samme farve på blomsterne. Kagen er lidt kedelig på siderne, men jeg havde ikke lige nogen ideer til hvordan jeg skulle pebbe det op. Har du nogen til en anden gang?


Så er der lige det der med opsmøringen. Det tænkte jeg der ikke var så svært, men det er slet ikke så let som man skulle tro og som man kan se af resultatet på den færdige kage, så er det uhyrre vigtigt, at man har smurt den pæn op kan jeg se. Nogen der har nogle gode fif? Skal måske have mig sådan en skraber - jeg har kun brugt en paletkniv og det bliver altså lidt ujævnt.

Jeg vil godt sige tak til Annette fra Annettes Kager for den gode How To om hvordan man fylder kagen. Jeg synes det er en rigtig god ide med den omgang smørcreme:)

4 kommentarer:

Newyorkerbyheart sagde ...

Jeg synes den er super fancy!! FLot arbejde :-)

Mange hilsner
Birthe

Tante Grøn sagde ...

Tusind tak for det Birthe. Det glæder mig du synes det.
Det var faktisk også ret sjovt:)

Camilla (Himmelske Kager) sagde ...

@Tante Grøn: Sikke en hyggelig blog. Her må jeg kigge med. Kagen blev da utrolig flot af en første gangs kage. Øvelse gør mester, så det er om at smøre et par kager op før at det bliver helt lige. Ellers så har jeg også lavet en serie om grundlæggende kagedekoration til din inspiration :-)

Tante Grøn sagde ...

Tusind tak Camilla:) Det glæder mig du vil kigge ind i min verden, jeg nyder at følge med i din.
Jeg vil helt sikkert lure på din serie (og i det hele taget din blog) til inspiration næste gang jeg går i gang med en kage:)