mandag den 2. maj 2011

Waldorfsalat

Vi har i weekenden holdt fødselsdag. Det var med kalvesteg og hele molevitten - dertil en waldorfsalat som jeg her vil give opskriften på. Jeg har 4-ganget opskriften, så mængden på billedet må du se lidt i gennem fingre med.

Waldorfsalat
ca. 6 som tilbehør til hovedret

3½ dl creme fraiche
1/4 tsk groft salt
1-2 spsk sukker (hold igen og smag til)
3-4 stilke bladselleri
300 g røde stenfri druer - Gem lidt til pynt
2 spiseæbler
50 g grofthakkede valnødder - Gem lidt til pynt

Smag creme fraichen til med salt og sukker.
Snit bladsellerien på tværs, halver druerne og skær æblet i tern. Bland frugt og grønt godt sammen, vend det i dressingen og til sidst valnødderne.6 kommentarer:

Ungersvenden sagde ...

Hej Tante Grøn

Åh, hvor ser det lækkert ud! Jeg elsker det, men det er efterhånden mange år siden, jeg har fået det.

- Ungersvenden

Trine sagde ...

Årh, en af mine favoritter! Den opskrift må jeg prøve en dag :-)

Tante Grøn sagde ...

Ungersvenden: Velkommen til og tak fordi du kigger forbi:) Jeg indså også i søndags at det får vi egentlig for sjældent - godt Hr. Kæreste bestilte det til sin fødselsdag:)

Trine: Det kan du roligt gøre. Den er ikke så tung som de gammeldags med flødeskum og mayonaise, eller hvordan det nu er man laver dem. Jeg synes den smager bedst med 18% cremefraiche, men mindre kan selvfølgelig gøre det.

/Tante Grøn

Newyorkerbyheart sagde ...

Uhmm, Waldorfsalat :-)

Mange hilsner
Birthe

Madame sagde ...

Det lyder helt utroligt lækkert! Sådan noget fik vi kun ved store fester i min barndom - men nu kan man jo bare lave det selv :-)

Tante Grøn sagde ...

Hej Madame.

Velkommen her på min blog:) Det er sjovt som man kan ha et ophøjet forhold til noget mad, selvom det egentlig ikke er noget særligt eller særlig vanskeligt at lave, bare fordi det kun var noget man fik ved særlige lejligheder. Og JA man kan jo bare lave det SELV nu:) Fantastisk

/Tante Grøn