Jeg har brugt disse 3 opskrifter:
Idenyt - fundet hos Birthe - Newyorkerbyheart. Jeg bagte dobbeltportion
Hveder ala Lagkagehuset - også fundet hos Birthe- Newyorkerbyheart:) Jeg bagte dobbeltportion
Grove hveder - fundet hos Den lille Kage
Billeder af Idenyt hvederne:
Klar til hævning |
Klar til ovnen |
Færdigbagte |
Billeder af Lagkagehuset hvederne:
Hæver ikke lige så meget som man tror |
Til afkøling på rist |
Færdigbagte |
Billeder af de grove hveder:
Sat til sidste hævning |
Efter hævningen - klar til ovnen efter lidt æg på toppen |
Færdigbagt - flotte og luftige |
5 kommentarer:
Uhmn de ser alle smaddergode ud! Er der mon for sent at bage og spise hveder i dag? Altså sådan traditionen tro?!
Hej Marian.
Velkommen her på bloggen og tak for dine ord:)
De var virkelig også gode. Altså traditionen tro har vi i hvert fald altid spist det aftenen før st. bededag og så om morgenen på st. bededag.
Oprindeligt var det noget med at bagerne skulle have fri, så de bagte hveder som man så kunne riste på deres lukkedag, så vidt jeg har forstået. Så oprindeligt tænker jeg at det var meningen at de skulle spises på selve st. bededag som jo så var arbejdsfri-dag.
Derfor synes jeg da helt sikkert du skal bage nogen som i kan få til kaffetid eller noget. Hveder skal man jo ha en gang om året:)
/Tante Grøn
Hej Tante Grøn :)
Sikke en kæmpestor omgang hveder..!
Hvor ser de bare gode ud alle sammen :)
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Hold da op, sikke en omgang, jeg bliver helt træt bare ved at kigge på billederne - men godt ser det ud :-)
Mange hilsner
Birthe
Ja det var en stor omgang, men med en røremaskine går det jo som en leg:)
Send en kommentar