tirsdag den 10. maj 2011

Mig og Mad - Giveaway hos Liv og Mad

Der er en flot giveaway hos Liv og Mad. En signeret udgave af Luisa Lorangs "Vild med vegetar". Smut ind og tag et kig på hendes skønne blog med smukke kager og lækre opskrifter. Konkurrencen går ud på at man skal skrive om sit forhold til mad, så det vil jeg prøve at sætte lidt ord på her.

Jeg har egentlig aldrig givet det så meget omtanke, men mange tanker. Som barn var jeg altid med min mor i køkkenet - hun har altid været rigtig god til at tage mig med i madlavningen og det har helt sikkert været roden til min interesse for madlavning.

I mine før-teenageår bagte jeg ofte så der var friskbagte boller eller andet, når mine forældre kom hjem fra arbejde og her startede min aktive interesse for madlavning og bagning - som er vokset stødt og roligt og stadig vokser:)

Vi dyrker i sommerhalvåret størstedelen af vores grønsager selv, har frugttræer i haven, hvor vi har lavet vores egen æblemost af æblerne (Mums). Krydderurterne vokser også i haven og ikke i supermarkedet:) Jeg bager det meste af brødet selv og selvfølgelig kager:) Jeg har det ikke vanvittig godt med halvfabrikata og anden nem (Fast) mad, men det sniger sig ind, for der skal jo føde på bordet og nogle gange er det nødvendigt at det går stærkt og så glemmer jeg desværre nogle af de retter man kan lave selv og som faktisk er superhurtige at lave. Det vil jeg gerne blive bedre til.

Når jeg handler ind køber jeg stortset altid økologiske mælkeprodukter, da jeg engang har læst at det er der man opnår den største forskel frem for et konventionelt produkt. Jeg kunne f.eks. ikke komme i tanke om at købe økologiske bananer, da der er tyk skal på bananer og det skal jeg jo ikke spise:).
De varer jeg køber økologiske er oftest de varer som prismæssigt ligger test på de konventionele, så er der bedst plads i budgettet til at få mest mulig økologi.

Til slut vil jeg sige at jeg ikke er fanatisk - jeg vil bare gøre det så godt for miljøet og for os selv som jeg overhovedet magter...Når det er sagt så vil jeg sige at jeg bestemt har svagheder for MacD, yoghurt som jo indeholder masser af sukker, sodavand(ville jeg meget gerne kunne slippe) og chips! særligt på tømmermændsdage;)

5 kommentarer:

Ungersvenden sagde ...

Spændende læsning.

Hvor i landet skriver du egentlig fra? Jylland, Fyn...

- Ungersvenden

Tante Grøn sagde ...

Jylland:)

Ungersvenden sagde ...

Okay. Aarhus her.

Miss A sagde ...

Hej Tante Grøn :)

Mange tak for de pæne ord :)

Tusinde tak fordi du har lyst til at deltage, og til at dele dine tanker om mad :)

De bedste hilsner fra
Anita
Livogmad.blogspot.com

Tante Grøn sagde ...

Var da så lidt Anita:) Vil jeg gerne da:)