Lige et billede at lagkagen fra fødselsdagen i weekenden. Jeg havde 4 bunder og derfor 3 lag . Jeg lavede 2 med vaniliecreme og hindbærmarmelade og en med nutella (det sku gå lidt stærkt) og banan. Den fik et lag marcipan rullet ud på toppen. Før servering blev den pyntet med chokolade, flag og ½ L pisket fløde - ikke en sund sag. Vaniliecremen laver jeg sådan her:
Vaniljecreme:
50 g sukker,
5 dl sødmælk,
40 g maizena,
korn fra 1 vaniljestang,
2 æggeblommer
Sukker, maizena og vaniljekorn blandes og piskes godt med 1 dl af mælken. Tilsæt nu æggeblommen. Den resterende mælk koges op i en gryde med den tomme vaniljestang.
Når mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Cremen gennemkoger nogle sekunder og hældes straks i en kold beholder. Læg husholdningsfilm direkte oven på cremen for at undgå at den får en "overflade". Afkøles helt i køleskab. Cremen skal anvendes samme eller næste dag.
1 kommentar:
Hej Tante Grøn :)
Uhm den lagkage ser god ud. Jeg ville gerne have haft et stykke :)
De bedste hilsner fra
Anita
PS. Giveaway på min blog - Klik her
Send en kommentar