torsdag den 31. marts 2011

Lone Kjærs Gulerodskage de LUXE


Denne opskrift er fra Lone Kjærs "SUND på den fede måde".

1 kage / ca 12 stk.

200 g muskovadosukker el. brun farin
3/4 dl majsolie
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
½ tsk salt
200 g revne gulerødder
75 g rosiner

Flødeostglasur
100 g Philadelphia light 12 %
175 g flormelis
20 g blødt smør
1-2 spsk hasselnøddeflager til pynt

Fremgangsmåde
Pisk muscovadosukker og olie cremet. Æggene tilsættes et af gangen, pisk undervejs. Bland hvedemel, natron, salt og kanel og vend det i dejen sammen  med gulerødder og rosiner.

Fordel dejen i en springform, foret med bagepapir, der er ca. 25 cm i diameter. Bages i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 35 min. Afkøles på bagerist.

Pisk flormelis med smør og Philidelphia til glasur - brug en elpisker. Fordel glasuren over kagen og drys med hasselnøddeflagerne.

Normalt bryder jeg mig ikke om rosiner i bagværk, men jeg blev faktisk ret positivt overrasket med denne kage. Muscovadosukkeret giver en rigtig lækker krydret smag til kagen. Den kan sagtens bruges som dessert. Jeg ser den for mig med et par jordbær "on the side":)



God bagelyst

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Åhhhh, jeg ELSKER gulerodskage :-)

Mange hilsner
Birthe

Tante Grøn sagde ...

Også mig:) Denne har en ret kraftigt smag, men ellers ganske lækker.

/Tante Grøn

Miss A sagde ...

Hej Tante Grøn :)

Waow den ser lækker ud. Jeg har længe ledt efter en opskrift på en god gulerodskage med ostecreme. Så tusinde tak for det.

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

Tante Grøn sagde ...

Held og lykke med det Anita:) Jeg synes ostecremen er rigtig lækker på denne kage... MUMS

/Tante Grøn