torsdag den 31. marts 2011
Lone Kjærs Gulerodskage de LUXE
Denne opskrift er fra Lone Kjærs "SUND på den fede måde".
1 kage / ca 12 stk.
200 g muskovadosukker el. brun farin
3/4 dl majsolie
3 æg
200 g hvedemel
1 tsk natron
2 tsk stødt kanel
½ tsk salt
200 g revne gulerødder
75 g rosiner
Flødeostglasur
100 g Philadelphia light 12 %
175 g flormelis
20 g blødt smør
1-2 spsk hasselnøddeflager til pynt
Fremgangsmåde
Pisk muscovadosukker og olie cremet. Æggene tilsættes et af gangen, pisk undervejs. Bland hvedemel, natron, salt og kanel og vend det i dejen sammen med gulerødder og rosiner.
Fordel dejen i en springform, foret med bagepapir, der er ca. 25 cm i diameter. Bages i en 175 grader forvarmet ovn i ca. 35 min. Afkøles på bagerist.
Pisk flormelis med smør og Philidelphia til glasur - brug en elpisker. Fordel glasuren over kagen og drys med hasselnøddeflagerne.
Normalt bryder jeg mig ikke om rosiner i bagværk, men jeg blev faktisk ret positivt overrasket med denne kage. Muscovadosukkeret giver en rigtig lækker krydret smag til kagen. Den kan sagtens bruges som dessert. Jeg ser den for mig med et par jordbær "on the side":)
God bagelyst
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
4 kommentarer:
Åhhhh, jeg ELSKER gulerodskage :-)
Mange hilsner
Birthe
Også mig:) Denne har en ret kraftigt smag, men ellers ganske lækker.
/Tante Grøn
Hej Tante Grøn :)
Waow den ser lækker ud. Jeg har længe ledt efter en opskrift på en god gulerodskage med ostecreme. Så tusinde tak for det.
De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad
Held og lykke med det Anita:) Jeg synes ostecremen er rigtig lækker på denne kage... MUMS
/Tante Grøn
Send en kommentar