onsdag den 16. marts 2011

Hindbærsnitter - med trin for trin billeder

Det færdige resultat

Hindbærsnitter - Blomsterbergs
Se evt. klippet på siden, hvor man kan se hun laver dem
12 stk. og 5 hjerter

Smørdej:
1 Vaniljestang
140 g. flormelis
300 g. stuetempereret smør
500 g. hvedemel
2 tsk. bagepulver
1  dl. vand

Fyld:
Ca. 500 g God kvalitet hindbærmarmelade. Køb en rigtig god én, eller lav den selv.


Glasur:ca. 400 g. flormelis
  en anelse vand


Drys:
Pastelfarvede små sukkerkugler


Smørdej:Vaniljestangen flækkes på den lange led & vaniljekornene skrabes ud med en lille kniv. Kornene & 1 spsk. fuld af flormelissen mases sammen med en lille palet på bordet, således at kornene skilles ad. Vaniljesukker, den resterende flormelis, stuetempereret smør, hvedemel og bagepulver æltes sammen. Tilsæt til sidst vandet (hold lidt tilbage - det er ikke sikkert det hele skal i) og ælt dejen smidig og glat.

Dejen stilles i køleskab ½ time inden udrulning. Den kolde dej trilles til en tyk lang pølse. Form "pølsen" i rigeligt mel til ét langt rektangel ca. 20 X 30 cm. Det udrullede rektangel tilskæres i 2 stk. reelle strimler ca. 8 X 27 cm. Vigtigt der er nøjagtigt ens.



De 2 ens strimler bages på bagepapir 10 - 12 minutter ved 200 grader. Det er ok at strimlerne virker "halvbagte". Afkøles og sammenlægges med hindbærmarmeladen.



Toppen stryges herefter m. tyk glasur og drysses straks med sukker kuglerne. Udskær til "snitter" med en skarp kniv.

Og så blev der lige et par hjerter, af det dej jeg skar fra stængerne.




5 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Hvor er de fine!
Jeg synes, at det er svært at lave gode og hjemmelavede hindærsnitter.
Herhjemme ender det i kaos hver gang!
De små hjerter der er da for fine:)

Tante Grøn sagde ...

Tak Miss Muffin:)

Jeg har også prøvet for år tilbage at lave nogle hindbærsnitter som bare slet ikke lykkedes.
Når jeg har set hvor blød og lækker denne dej er at arbejde med, ved jeg at min dej dengang var alt for hård og dermed ikke til at have med at gøre.

Ingen garantier, men tror også du vil få et flot resultat ud fra denne dej;)Smagen må også være fortrinlig for de blev bagt søndag og mandag eftermiddag var der kun krummer tilbage...

Synes også hjerterne er masser af fine. Overvejer kraftigt om ikke alle snitter bliver til hjerter næste gang! Så har de også en lidt bedre størrelse efter min smag:)

Tag og prøv kræfter med det igen:)
/Tante Grøn

Miss A sagde ...

Hej Tante Grøn :)

Sikke nogle flotte hindbærsnitter, du har fået lavet.

Dejlig opskrift med billeder. Den vil jeg helt sikkert bruge, når jeg skal kaste mig ud i at prøve at bage hindbærsnitter for første gang :)

De bedste hilsner fra
Anita
Liv og Mad

Sofia og hendes familie sagde ...

Hvor ser det BARE LÆKKERT ud:-)
Tak for den meget grundige opskrift:-)

Tante Grøn sagde ...

Tak begge to:) og det var så lidt - jeg er glad for at det kan bruges.

Held og lykke med bagningen

/Tante Grøn