fredag den 26. oktober 2012
Sirupsrugbrød
Opskriften er fra Byens Bedste Brød af Rikke Gryberg. Opskriften er oprindelig med speltflager, men det havde jeg ikke lige på lager, så jeg brugte ganske almindelige havregryn.
2 mellemstore brød
3½ dl kogende vand
200 g knækkede rugkerner
100 g solsikkekerner
30 g gær
3½ dl kærnemælk
50 g sirup
12 g salt
250 g rugmel
150 g speltmel
100 g rugsigtemel
150 g speltflager eller havregryn (gem halvdelen til pynt)
Kog vandet og hæld det over rugkerner og solsikkekerner i en skål. Lad dem stå i 1 time til de er bløde
Opløs gæren i kærnemælken i en skål. Rør sirup og salt i. Kom derefter kerneblandingen, rugmel, speltmel og rugsigtemel, samt halvdelen af speltflagerne i og ælt det sammen i ca. 15 min.
Smør 2 mindre brødforme og fordel dejen i dem. Glat med en dejskraber og fordel flagerne over.
Lad dem hæve 3 timer ved stuetemperatur. Når dejen er hævet op til kanten af formen, sættes de på midterste rille i en 250 grader forvarmet ovn med en bradepande i bunden. Hæld 2 dl vand i bradepanden og sluk ovnen i 5 minutter. Tænd den igen på 190 grader og bag brødene i ca. 50 minutter mere
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
3 kommentarer:
mmm - tak for opskriften
x
Margit fra Creative Tail
Velbekomme:) Håber det kommer til at smage
Velbekomme:) Håber det kommer til at smage
Send en kommentar