fredag den 26. oktober 2012

Sirupsrugbrød


Opskriften er fra Byens Bedste Brød af Rikke Gryberg. Opskriften er oprindelig med speltflager, men det havde jeg ikke lige på lager, så jeg brugte ganske almindelige havregryn.

2 mellemstore brød

3½ dl kogende vand
200 g knækkede rugkerner
100 g solsikkekerner
30 g gær
3½ dl kærnemælk
50 g sirup
12 g salt
250 g rugmel
150 g speltmel
100 g rugsigtemel
150 g speltflager eller havregryn (gem halvdelen til pynt)

Kog vandet og hæld det over rugkerner og solsikkekerner i en skål. Lad dem stå i 1 time til de er bløde
Opløs gæren i kærnemælken i en skål. Rør sirup og salt i. Kom derefter kerneblandingen, rugmel, speltmel og rugsigtemel, samt halvdelen af speltflagerne i og ælt det sammen i ca. 15 min.
Smør 2 mindre brødforme og fordel dejen i dem. Glat med en dejskraber og fordel flagerne over.
Lad dem hæve 3 timer ved stuetemperatur. Når dejen er hævet op til kanten af formen, sættes de på midterste rille i en 250 grader forvarmet ovn med en bradepande i bunden. Hæld 2 dl vand i bradepanden og sluk ovnen i 5 minutter. Tænd den igen på 190 grader og bag brødene i ca. 50 minutter mere

3 kommentarer:

Margit sagde ...

mmm - tak for opskriften

x
Margit fra Creative Tail

Tante Grøn sagde ...

Velbekomme:) Håber det kommer til at smage

Tante Grøn sagde ...

Velbekomme:) Håber det kommer til at smage