torsdag den 25. oktober 2012

Cremet GrønsagssuppeKøkkenhaven er ved at være på sit sidste. For os har det ikke være et godt "køkkenhave-år". Det plejer af bugne af frisk og lækkert grønt, men i år er nogle af frøene slet ikke kommet op og de fleste af grønsagerne er meget små og ikke meget værd. Det er SÅ træls. Vi har eller gjort som vi plejer - det må være vejret med lave temperaturer og den megen regn. Bedre held næste år.


Nå men grønsagerne skal jo bruges om end de ikke er så store. Det blev til en lækker, cremet grønsagsuppe. Opskriften stammer fra Tøsekogebogen.

Hovedret til 2-3, forret til 4

600 g grønsager, jeg brugte ca. 250 g gulerødder, 50 g persillerod, 100 g porre, kartofler for resten og så lige et løg
2 fed hvidløg
6 dl vand
2 dl hvidvin
1 grønsagsboullion-terning
1 tsk timian
½-1 dl fløde
Salt-peber
Lidt olie


Rens grønsagerne og skær dem i tern - nu mindre nu hurtigere tager de selvfølgelig at koge. Hvidløget hakkes groft. Kom lidt olie i en gryde ved høj varme. Kom grønsagerne i og steg dem nogle minutter. Kom hvidløget i og steg 1 minut. Kom vand, boullionterning, hvidvin og timian i og bring det i kog. Når det koger skruer du ned på svag varme og kommer låg på.


Lad det simre i ca. 15 min eller til grønsagerne er møre. Tag gryden af varmen og kom fløden i. Blend suppen ensartet med en stavblender. Kom gryden tilbage på blusset, varm i gennem og smag til med salt og peber.


Ingen kommentarer: