tirsdag den 30. oktober 2012

Æblemedister med rødkålssalat

 


Opskriften har jeg fundet her

4 personer

Medister:
500g Danpo kyllingemedister 5%
4 æbler uden kernehus (400 g)
5 mellemstore skrællede løg (275 g)
lidt tørret timian
½ tsk. groft salt
Peber
1 tsk. rapsolie

Salat:
400 g renset rødkål
100 g æble uden kernehus
3 stilke bladselleri (100 g)
Saften af en halv appelsin (ca. ½ dl)
Lidt frisk timian og oregano
50 g tørristede hasselnødder


Dressing:
100 g skyr
1 ½ spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. honning
1 tsk. groft salt
Peber

Tilbehør:
4 tykke skiver fuldkornsrugbrød (240 g)
100 g sennep

Sådan gør du:
Skær æbler i tern. Skær løg i både og bland dem med æbleternene i et smurt ovnfast fad. Krydr med ½ tsk. salt, lidt peber og tørret timian. Læg medisteren over og prik den med en gaffel. Steges i ovnen ved 200-220 grader i ca. 45 min. til medisteren er brun og gennemstegt.

Rødkål snittes meget fint og bladselleri skæres i tynde strimler. Fjern kernehuset fra æblet og skær det i tern. Bland frugt og grønt med appelsinsaft, timian og oregano. Tilsæt de tørristede nødder.

Rør dressingen sammen og bland med grøntsager, frugt og nødder. Lad salaten trække i ca.15 min. og smag til med salt og peber.
Server medisteren med rugbrød, sennep og salat - og så kan det jo være det ser sådan her ud:)

3 kommentarer:

Helle sagde ...

Kan bare ikke med bladselleri.. men den der rødkålssalat, den ser super lækker ud!

Skal snart holde julefrokost og tænker, at den sikkert vil blive taget godt imod, hvis jeg sætter sådan en skål på bordet.

Men... har du ikke et bud på, hvad jeg evt kan bruge i stedet for bladselleri? :)

Tante Grøn sagde ...

Jeg synes faktisk selv bedst om en rødkålssalat med:
rødkål
appelsin
æble
vindruer
valnødder
lidt kanel
Den er lidt mere julet i det.

Bladsellerien er ret frisk i det og tror appelsinen vil gøre det samme, om end på en lidt mindre smagsforskrækkende måde:)

Helle sagde ...

Tak for den ide! :)
Det jeg vil bestemt overveje, om ikke det skal afprøves :-D