tirsdag den 3. maj 2011

Gulerodscupcakes med cremecheese frosting


Denne opskrift har jeg fundet hos Line med bloggen Mad med Hjertet som har opskriften fra Birthe med bloggen Newyorkerbyheart. Det er virkelig en fantastisk opskrift, som jeg kun kan give mine varmeste anbefalinger. Den er skøn som cupcake, men kunne sagtens forstille mig en kage bagt i springform og pyntet flot med frostingen. Nedenfor for du opskriften som jeg lavede den - jeg endte ud med 35 stk.

Gulerodscupcakes
36 stk.

525 g. sukker
4½ dl olie
6 æg
450 g. mel
1½ spsk stødt kanel
1½ tsk fint salt
3 tsk natron
525 g. gulerødder, revet fint
75 g. valnødder, groft hakket (Birthe foreslår letristet)
 
Olien og sukkeret piskes cremet hvorefter æggene piskes i et af gangen. Sigt mel og krydderier og rør det i dejen. Til sidst vendes gulerødder og nødder i og dejen kommes i muffinsforme - fyld formen ca. 3/4 op.
 
Bages ved 175 gr. i  +/- 20 min.
 
Frosting:
300 g. Philidelphia eller anden flødeost
150 g blødt smør
ca. 600 g. flormelis.
 
Det hele piskes sammen, kom flormelis i til du har den konsistens du ønsker. Sprøjtes i swirls på dine cupcakes. Frostingen får en lidt tørret overflade, men ikke noget der gør noget.

2 kommentarer:

Miss A sagde ...

Hej Tante Grøn :)

Hvor er de bare smukke - jeg ville gerne sætte tænderne i én af dem :)

Hvilken tyl har du brugt til den smukke swirl?

De bedste hilsner fra
Anita
PS. Der er giveaway på min blog - Klik her

Tante Grøn sagde ...

Hej Anita.

Det fik jeg også lige lyst til af at blogge om dem. Så jeg har lige haft tænderne i en:)

Jeg har bare brugt en almindelig stjernetyl der er forholdsvis stor.

Vil da lige tænke over hvad jeg skal finde på at skrive om mig og mad, så hører du fra mig igen.

/Tante Grøn