fredag den 21. september 2012

Penne alla Vodka


Denne opskrift har jeg fundet hos Newyorkerbyheart. Jeg synes den er rigtig god og så er den nem at lave. Åbenbart er vi ikke så meget til stærk mad. Ligesom Birthe brugte jeg kun 2 chili, men det blev så stærkt, at de tomatbruchetta jeg har lavet til, var en meget kærkommen afdæmper;) Om ikke andet så varmer det da godt, på sådan en regnfuld fredag som i dag:)
Næste gang vil jeg lave den HELT UDEN chili, så er jeg sikker på den sidder lige i skabet i forhold til vores smagsløg.

Penne alla Vodka

400 g penne
3 friske røde chili, finthakket (jeg brugte kun 2)
200 g bacon i tern
3 spsk. olivenolie
100 g aromatiske tomater, hakket
1 dl madlavningsfløde
4 cl vodka
1½ dl frisk, revet parmesanost
 
 
Svits chili sammen med bacontern i olivenolien. Tilsæt de hakkede tomater og madlavningsfløden og lad det simre lidt over varmen. Tilsæt vodka og tag panden af varmen (eller lad den lige få et par sekunder på varmen). Kog pastaen al dente i rigeligt, godt saltet, vand. Lad den dryppe af og hæld den i saucen. Vend den godt rundt sammen med osten. Server straks.
 
Bruchetta med tomatsalat
 
Tomat
Løg
Frisk basilikum
Salt - peber
Balsamico - olivenolie
 
Ristet koldhævet brød
 
Tag kernemassen ud af tomaterne, skær dem  i tern på 1 cm. Hak løg og basilikum fint.
Lav en dressing af olivenolie og lidt balsamico. Smag til med salt og peber. Vend det sammen og kom det på brødene lige inden servering.
Kan også bruges som forret.
 
 
 

7 kommentarer:

Helle sagde ...

Uhm, den pastaret ser spændende og simpel ud!
Ved godt den hedder "alla vodka", men SKAL det være vodka? Tror du en hvidvin måske kan bruges? :)

Unknown sagde ...

Mums! Det ser super lækkert ud :)

- Sigaards.dk
Kig forbi og deltag i min Give-Away

Tante Grøn sagde ...

Undskyld jeg ikke har svaret Helle. Tror næsten en snaps ville være bedre i smagen:) Håber det hjalp

Tak begge to:)

Anonym sagde ...

Det er altså bare så skønt ind imellem med nogle nemme retter:) Nu er jeg bare gravid, så den der vodka går ikke lige.. Mon man kan erstatte den med noget andet?.. :)
Ellers er jeg på!:)

Anonym sagde ...

Det er altså bare så skønt ind imellem med nogle nemme retter:) Nu er jeg bare gravid, så den der vodka går ikke lige.. Mon man kan erstatte den med noget andet?.. :)
Ellers er jeg på!:)

Tante Grøn sagde ...

Polkapigen: Du kan sagtens bruge vodka selvom du er gravid (Tillykke med det:)) Du lader vodkaen koge med et par minutter og så fordamper procenterne. Jeg ville i hvert fald ikke være bekymret. Du spiser jo heller ikke hele portionen selv, så det er måske 1 cl fordampet agtig vodka der lander på din tallerken, hvis du forstår;)
PAS PÅ med chilien, med mindre du er tosset med stærk mad -den undlader jeg helt næste gang:)

Tante Grøn sagde ...

Hvis ikke du er frisk på den, kan du prøve den her. Den ligner en del

http://tantegroen.blogspot.dk/2012/05/pasta-med-cherrytomatsovs-jamie-oliver.html