lørdag den 22. september 2012

Panna Cotta med bagt rabarberkompot og rabarbersirup


Eller "Kogt Fløde" - det lyder bare knap så lækket, som det rent faktisk er.

5 portioner i ramakinerforme

½ l fløde
1 vaniljestang
75 g sukker
2 blade husblas

Kom husblas i blød i ½ liter koldt vand. Kom fløden i en gryde sammen med sukker, vaniljekorn og stang. Bring det til kogepunktet. Pres husblas fri for vand og kom det i gryden. Rør til det er opløst. Hæld det i gennem en fin sigte og hæld den i forme eller glas. Stil den på køl i mindst 4 timer.

Panna Cottaen  er fed og sød, derfor synes jeg godt om noget syrlig frugt til. Derfor blev det til rabarber.


Rabarberkompot i ovn
Jeg lavede rabarberkompot ved at skære rabarber i grove stykker, drysse salt og hjemmelavet vaniljesukker over og give dem ca. 20 min. ved 200 grader.
Hvis du har meget væske til overs, så si det fra og kog mere sukker i eller bare kog det ind - så har du en virkelig lækker sirup:)

Ingen kommentarer: