tirsdag den 8. maj 2012

Pasta med cherrytomatsovs - Jamie Oliver


For noget tid siden efterhånden købte jeg Jamie Olivers "Alle kan lære at lave mad" på et bogudsalg. Jeg har prøvet et par af hans pastaretter, men glemt at blogge dem, så her kommer lidt den første, som frisk pasta med cherrytomater.

4-6 personer

400 g modne cherrytomater
4 fed hvidløg
1 bundt frisk basilikum
400 g frisk pasta
100 g parmasan
havsalt og friskkværnet peber
olivenolie
20 g smør
4 spsk balsamico

Forberedelser:
Skær tomaterne i halve, pil hvidlæg og skær dem i tynde skiver. Nip bladene af basilikumstilkene. Gem bladene og hak stilkene fint. Riv parmasanen fint

Sådan gør du:
Kog vand til pastaen. Opvarm en stor sauterpande og tilsæt et stort skvæt olivenolie og hvidløget. Tilsæt smørret og lad det smelte. Når hvidløget begynder at få farve rører du tomaterne i. Rør det hele godt igennem og tilsæt basilikumstilkene og halvdelen af bladene. Tilsæt balsamico (jeg brugte ikke omkring 2-3 spsk) og smag saucen til med salt og peber. Kom de friske pasta i vandet og kog i 3 min. Hæld dem i et dørslag og gem lidt af kogevandet. Hæld pastaen i panden og kog lidt af kogevandet og halvdelen af parmasanen. Vend det godt rundt og smag det til endnu engang med salt og peber.
Server med resten af parmasanen  og bladene.

Retten smager overraskende godt. Ud over min forventning i hvert fald. Den var dyb og fyldig i smagen og det havde jeg ikke forventet af en "sovs" af så få ingredienser.
Jeg lavede lidt kylligekødboller til, som jeg selvfølgelig ikke kan huske præcist hvordan jeg lavede og fik heller ikke taget billeder. Men det var godt til pastaretten, så du kan sagtens "slumpe" dig til noget kylligekødboller som ekstra tilbehør.

3 kommentarer:

Mig og Maya sagde ...

Uhm, lækkert. Knus Heidi

Tante Grøn sagde ...

Tak...Det er faktisk også ganske lækkert:)

Malene sagde ...

Mmm det ser godt ud. Og lyder som noget selv jeg kan lave ;)