søndag den 29. juli 2012

Barnedåbskage til en pige


Min niece blev døbt for et par weekender siden og jeg havde lavet en dåbskage som en overraskelse. Alle opskrifter er fundet hos Camilla/Himmelske kager, kig forbi hendes imponerende blog, det vil du ikke fortryde...medmindre du er på kur:)


Kagen er lyse bunder lagt sammen med to lag jordbærmousse og et lag hyldeblomstmousse, smurt op med IMBC og pyntet med fondant, farvet med denne farve.




Barnevognsudstikkeren kan købes her og bogstaverne er funky letters, dem kan du købe her


Jeg gengiver opskrifterne her og hvor mange gange jeg har brugt opskriften:

Jeg har brugt:
2 x Jordbærmousse med hvid chokolade
1 x hyldeblomstmousse
½ x IMBC
2 x Lyse Lagkagebunder
ca. 500-600 g fondant


Lyse lagkagebunder

5 æg
120 g sukker
100 g mel
15 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver

Start med at tage æggene ud i god tid, så de har stuetemperatur. Det gør æggemassen mere luftig og giver en mere luftig lagkagebund. Læg bagepapir i bunden, men smør ikke siderne - se her hvordan.
Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med sukker til hvidt og luftigt. Pisk hviderne stive- sæt dem til side. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver sammen. Si melblandingen i æggesnapsen og vend det i. Vend straks hviderne i. Fordel den i bageformen. Bag ved ved 175 grader - ikke varmluft i 40-45 minutter. Du må ikke åbne for ovnen de første 30 minutter.

De er virkelig nemme at bage, jeg har lavet dem nogle gange efterhånden og de dur bare HVER gang.

Jordbærmousse med hvid chokolade (Blåbærmousse a la Blomsterberg)

250 g blåbær
1 alm vaniliestang (eller ½ polynesisk vaniliestang)
125 g sukker
Saften af 1 lime frugt

Alle ingredienserne koges uden låg ca. 15 minutter og afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 2 timer.

½ liter piskefløde
150 g. god hvid chokolade
4 blade husblas

Husblassen lægges i blød i en ½ liter vand i en ½ time. Hak chokoladen fint. Piskefløden varmes op til den næsten koger (ca. 80 grader). Halvdelen af den godt varme fløde hældes over alt chokoladen, rør godt til chokoladen smelter og massen er blank. Tilsæt mere og mere varm fløde. Husblassen vrides for vand og kommes direkte op i den lune chokolade-fløde. Tildæk cremen med husholdningsfilm, så det dækker overfalden af chokoladen og opad siderne. Cremen afkøles fuldstændigt i køleskab - minimum 3 timer eller til næste dag.
Den iskolde , stive "hvide" creme piskes let luftig med en håndmikser. Jeg synes den bliver lidt mere vædet med jordbærsylt end med blåbær, så inden jeg giver den en lille tur med stavblenderen, sier jeg lidt af væden fra, så kan man altid tilsætte det lige så stille hvis moussen kan tage den. Tilsæt slutteligt den iskolde jordbærsylt og lad den piske med. Cremen har en god konsistens og kan anvendes direkte i kagen med det samme.
Efter to lag i kagen havde jeg en 8 dl coolsmart boks tilovers som jeg frøs ned.

Hyldeblomstmousse - HER

8 plader husblas
4 pasteuriserede æg
250 g sukker
3 dl koncentreret hyldeblomst saft
½ l piskefløde

Tilbered husblas som anvist på pakken.

Pisk æg og sukker meget stift.

Opblød gelatine/husblas i hyldeblomst saften og pisk det ved lav hastighed sammen med æg- og sukkerblandingen. Sættes på køl nogle timer eller natten over.

Pisk fløden meget stiv. Pisk hyldeblomst moussen. Bland begge dele sammen og pisk til moussen er helt opløst og du har en cremet konsistens.

Her havde jeg også en 8 dl coolsmart boks tilovers som jeg frøs ned.

Italian Butter Merinque Cream - HER

120 ml vand
530 ml sukker
10 past. æggehvider
680 g usaltet smør
3 tsk vaniljepasta

Vand og sukker bringes i kog, når de har kogt i 5 min., starter du med at piske æggehviderne. Efter ca. 2 min piskning er hviderne stive og siruppen har kogt 7 min. og er nu klar.
Under piskning ved høj hastighed (skift til røreris frem for piskeris) tilsættes sukkersiruppen til hviderne. Det er bedst at tilsætte det, så det løber ned ad siderne af skålen og ned i hviderne. Pisk ved høj hastighed til skålen føles kold - det tager ca. 10 min.

Når skålen er kold tilsætter du smøret i terninger. Pisk videre til smørcremen samler sig. Skiller den, så pisker du bare videre. Når cremen er samlet tilsætter du vaniljen.






 


4 kommentarer:

Dyreglad-pige sagde ...

Hold da op, hvor er den smuk(:

Du er velkommen til at kigge forbi min blog og min give away, hvor man kan vinde et gavekort på 250kr(:

http://dyreglad-pige.blogspot.dk/2012/07/give-away-nr-7_22.html

Christina (Hyggekisten) sagde ...

Mums - det ser lækkert ud. Er alt for lang tid siden jeg sidst har lavet en kage med fondant og det hele :)

Anonym sagde ...

Flot kage!!!
Hvor mange personer skal man regne med at denne opskrift rækker til?

Tante Grøn sagde ...

Tak::) Jeg vil tro den rækker til omkring 25 personer