onsdag den 3. august 2011

Lummer varmt

Jeg HADER lummer varmt. Min krop er bare slet ikke bygget til at trives i høj luftfugtighed. Derfor var der efter dagens strabadser i det kreative hjørne ikke den store lyst til at madlavning. Så er det rart man kan hive en rest "gryderet fra Römertopf" op af fryseren og blot koge lidt ris:)


Har du lyst til noget lignende, så kører det nogenlunde sådan her:

Kalkun/kylling i Tomat (Min Mors opskrift):

Kalkunbryst (eller kylling) i strimler svitses på panden i salt, peber og paprika. Hæld i Römertopf.
1 pk bacon i skiver skæres i tynde strimler. Svitses på panden med....
1 løg i tern... og...
1 pk. cocktailpølser eller måske noget lidt mere lækkert. Det hele hældes over kødet i Topf'en.

Panden steges af - kom væsken i Topf'en

Svits og hæld derefter i topf'en:
1 rød og 1 gul peberfrugt i tynde strimler
1 bundt porrer i tynde skiver.

Pisk ½-1 liter madlavningsfløde, mælk eller hvad du nu synes med 1 glas konc. Tomatpure og hæld det over kød og grønsager. Drys med lidt salt og friskkværnet peber. Giv det ca. ½ time i ovnen ved 200 gr. Server med ris, groft brød og en lækker grøn salat. Frys resterne ned i små portioner til dovne dage som min var i dag:)

Sov godt

Ingen kommentarer: