Jeg har lidt vanilje i, så den ser lidt "gnistret" ud. |
Det er sæson for iskaffe. Jeg ÆLSKER iskaffe, så jeg var glad da jeg for noget tid siden faldt over et indlæg om iskaffe hos Emily Salomon hvor nedenståede opskrift stammer fra.
Jeg laver det således:
65 g god kvalitets filterkaffe
1 liter koldt vand
Kom kaffen i en beholder, hæld vandet over og rør til det er opløst. Lad det stå på køl i 8-12 timer og hæld det så igennem et kaffefilter. Kom den i flasker og stil det i køleskabet, så har du altid ekstrakt som du kan blande op med mælk eller soyamælk alt efter smag og toppet med isterninger, hvis du gider gå ud i fryseren og hente dem;)
Det er også lækkert med en slags kaffesirup til. Jeg kan godt lide vaniljesirup - jeg har selv lavet en som kommer i et indlæg senere.
2 kommentarer:
Enig - der er ikke noget mere lækkert end en iskold kaffe på en varm dag!
Du kan slå to fluer med et smæk, hvis du laver en sød kaffe og hælder den på isterningeposer - så har du både noget som holder kaffen koldt uden at fortynde den, og samtidig søder - nomnomnom
/
Morten
Tak for tippet;) Det kan jeg godt forstille mig er lækkert:)
Send en kommentar