fredag den 6. januar 2012

Spinatrulle med tun


Hvad gør man når man har lyst til noget med tun og noget med spinat... Ja man laver de hersens spinatruller. Tror de ville gøre sig godt som hapser eller som forret. Jeg lavede en dilddressing med creme fraiche, dild (frisk eller tørrede dildspidser), citronsaft, salt og peber. Jeg har dog sidenhen opdaget at Birthe har lavet noget som nok egentlig var det jeg gik efter bare med noget lækker laks i stedet, så det gad jeg godt lige jeg havde opdaget før, for de her er lidt bastante i det. Hendes opskrift finder du her.


Jeg har arbejdet i en børnehave og der bagte vi altid pandekagerne i ovnen hvis det var til kødfyld. Børnene kunne bedre overskue en skive af en "roulade" end en hel pandekage. Det trick brugte jeg også her.

Dejen lavede jeg på slumptrup, men det var ca. sådan her:
250 g mel
3 æg
salt og peber
4 optøede kugler spinat
ca. ½ liter mælk

Hældes på en bageplade med bagepapir og bages i ca. 15 min ved 200 grader. Der burde være nok til 2-2½ plade pandekage.

Lad den køle af. Imens laver du en tunmousse. Jeg lavede min sådan her.
2 dåser tun i vand, drænet
2 hårdkogte æg i tern
ca. 1,5 dl creme fraiche
1 spsk smør
1 lille revet løg
salt - peber - citronsaft

Smør det ud på de to afkølede roulader og rul dem sammen. Fordi pandekagen er forholdsvis bastant er det let at skære pæne skiver. Kan evt. forbederes om formiddagen ved at pakke rullerne ind i film eller bagepapiret og ligge dem koldt - skæres ud lige før servering.


På en salatbund ser det sådan her ud.

God weekend.

5 kommentarer:

Piskeriset sagde ...

Den er supersmuk! Meget indbydende, og lige nu tænker jeg på, om ikke den ville gøre sig godt som velkomsthapser eller som skrub-af-mad til en fest?

Tante Grøn sagde ...

Tak:) Det ville den bestemt gøre sig godt som. Den er fast nok til at man kan stå med den i hånden, uden det går ud over det fine tøj:)

Anonym sagde ...

Hej!
Du skriver, at man skal smøre det ud på "de to", skal man lave dobbelt portion af dejen eller hvad mener du med, " de to"? :)

Tante Grøn sagde ...

Jeg fik dej så der var nok til 2½ plade pandekage, men det kan selvfølgelig variere efter ovnstørrelse. To ruller er der i hvert fald rigelig både dej og tunmousse til.

Anonym sagde ...

Okay, på den måde.
Tusind tak! Jeg vil lave den som forret til min fødselsdag på fredag, glæder mig super meget! :)