En aften vi havde gæster kunne jeg ikke vælge hvilken dessert det skulle være, derfor blev det til en lille portion af hver. Jeg hader nemlig når dessert bliver kvantitiv - det skal helst være lidt men godt.
Disse desserter er begge super enkle at lave, lette lækre og for-sommerlige.
Vi starter med en Jordbær-hyldeblomstmousse. Opskriften er fra Spis Bedre nr. 6 2010.
8 personer
8 personer
200 g jordbær
1 dl konc. hyldeblomstsaft
1½ dl græsk yoghurt
3 dl. creme fine (oprindelig 38% fløde)
Rens jordbærrene og blend dem ret fint med stavblenderen eller i foodprocessoren. Rør hyldeblomstsaft og yoghurt i jordbærmosen. Pisk cremefinen og vend jordbærblandingen i lidt af gangen. Rør forsigtig til en glat mousse. Fordel moussen i kopper eller glas og lad stå mindst 1 time i køleskabet inden servering. Pynt evt. som jeg i et champagneglas med friske hyldeblomster og jordbær.
Note: Moussen kan holde sig et par dage i køleskabet, men der kan danne sig lidt væske i bunden. Næste gang tror jeg at jeg vil bruge min hjemmelavede jordbær/hyldeblomst saft fremfor almindelig hyldeblomst for at fremhæve smagen lidt.
Den anden dessert var hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme. Opskriften er fra Arla
½ kg jordbær
korn af ¼ stang vanilje
1 spsk finthakket mynte
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl vand
Råcreme
2 pasteuriseret æggeblomme (ca. 2 spsk)
2 spsk sukker
korn af 1¼ stang vanilje
1,5 dl creme fine til piskning
Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte. Pisk vaniljekornene, finthakket mynte, saft og vand godt sammen. Lad jordbærrene trække i lagen i mindst 1 time.
Råcreme:
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag råcremen til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar