mandag den 25. juli 2011

Forsødende desserter

Jeg er bare smadder bagud med det der bloggen. Shame on me! Travl travl og travl hele tiden. Men nu er der ferie og i regnen burde der være tid til lidt computertid og den blog som jeg har gået og savnet og tænkt så meget på. Jeg vil starte med lidt sødt til at forsøde jer læsere med:)


En aften vi havde gæster kunne jeg ikke vælge hvilken dessert det skulle være, derfor blev det til en lille portion af hver. Jeg hader nemlig når dessert bliver kvantitiv - det skal helst være lidt men godt.
Disse desserter er begge super enkle at lave, lette lækre og for-sommerlige.


Vi starter med en Jordbær-hyldeblomstmousse. Opskriften er fra Spis Bedre nr. 6 2010.
8 personer

8 personer
200 g jordbær
1 dl konc. hyldeblomstsaft
1½ dl græsk yoghurt
3 dl. creme fine (oprindelig 38% fløde)

Rens jordbærrene og blend dem ret fint med stavblenderen eller i foodprocessoren. Rør hyldeblomstsaft og yoghurt i jordbærmosen. Pisk cremefinen og vend jordbærblandingen i lidt af gangen. Rør forsigtig til en glat mousse. Fordel moussen i kopper eller glas og lad stå mindst 1 time i køleskabet inden servering. Pynt evt. som jeg i et champagneglas med friske hyldeblomster og jordbær.Note: Moussen kan holde sig et par dage i køleskabet, men der kan danne sig lidt væske i bunden. Næste gang tror jeg at jeg vil bruge min hjemmelavede jordbær/hyldeblomst saft fremfor almindelig hyldeblomst for at fremhæve smagen lidt.

Den anden dessert var hyldeblomstmarinerede jordbær med råcreme. Opskriften er fra Arla
½ kg jordbær
korn af ¼ stang vanilje
1 spsk finthakket mynte
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl vand

Råcreme
2 pasteuriseret æggeblomme (ca. 2 spsk)
2 spsk sukker
korn af 1¼ stang vanilje
1,5 dl creme fine til piskning

Skyl jordbærrene, nip stilken af og del de store jordbær i kvarte. Pisk vaniljekornene, finthakket mynte, saft og vand godt sammen. Lad jordbærrene trække i lagen i mindst 1 time.

Råcreme:
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn sammen til en luftig æggesnaps. Pisk fløden til et let skum og vend det i. Smag råcremen til.Ingen kommentarer: