mandag den 29. oktober 2012

Fars med løg + tomat/bønnesalat med mozzarella og dyppelse



Opskriften på farsbrødet har jeg fundet her. Resten er selvkomponeret

Fars med løg 
400 g hakket svinekød (ca. 12% fedt)
4 spsk hvedemel eller havregryn
4 spsk revet zittauerløg
1 æg
1 tsk tørret timian
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
¼ liter mælk 
 
4 mellemstore zittauerløg (ca. 300 g)
25 g smør
 
Sådan gør du
Rør svinekød og hvedemel sammen. Tilsæt løg, æg, timian, salt og peber. Rør mælken i lidt efter lidt. Farsen er ret lind i konsistensen. Lad farsen hvile et koldt sted i mindst ½ time.
 
 
 
Fordel farsen i et smurt ovnfast fad (ca. 15 x 25 cm). Pil løgene og halver dem fra rod til top. Læg de halve løg ned i farsen med den flade side op. Fordel smørklatter over løgene, og bag retten midt i ovnen ved 200 grader i ca. 50 min



Tomat/bønnesalat med mozzarella
200-250 g grønne bønner, kogte
200-250 g tomat ca. 4 styk. (renset vægt)
kvart løg, meget finthakket
1 kugle mozzarella
2 spsk olivenolie
½ spsk balsamico
salt - friskkværnet peber

Kold sovs
4 spsk creme fraiche 9%
1 spsk finthakket frisk purløg
1 tsk finthakket frisk timian
½ tsk grovkornet sennep
½ tsk flydende honning
salt - friskkværnet peber



Server med kogte eller ovnstegte kartofler
 
 
 

Ingen kommentarer: