søndag den 30. januar 2011

Et lille pip...


Før i tiden har jeg haft en stor svaghed for koge/bagebøger, men for at undgå at drukne i dem og ha en hel pensionsopsparing i et ret forgængeligt materiale, begyndte jeg at låne bøgerne på biblioteket inden jeg købte dem. På den måde har jeg sparet mig selv for mange impuls købt i og med jeg har mulighed for at teste opskrifter og ellers se om bogen er et køb værd.

Det har jeg gjort med Rikke Grybergs "Byens Bedste Brød"... og det må jeg sige det er. Jeg har i dag testet to opskrifter (som jeg skriver om senere, når tiden er til det) og hvis standarden er bare halvt så god i resten af bogen, så er den helt klart en tilføjelse til min samling.

Er der nogen der har erfaring med hendes bøger - jeg mener hun også er forfatter til bogen "Byens Bedste Kager".



fredag den 28. januar 2011

Try This

Hvid og mørk chokolademousse med skovbærsirup

Arla har lavet denne opskrift på en Mørk og hvid chokolademousse med skovbærsirup. Jeg lavede den til dessert til min fødselsdag i år - og det var bare godt. Jeg fik desværre ikke taget et billede, så har lånt denne af Arla:)

Hvor den fin...

Piet Heins lysestage Orion er rigtig flot efter min mening - jeg kan godt lide enkeltheden i hans design; det stilrene, klassiske og tidsløse design passer meget godt til mit temperement:)

Og så er den på tilbud i Imerco (muligvis kun i webshoppen) til 399,95 fra 999,95:)

God Weekend

onsdag den 26. januar 2011

Hjemmelavede Flødeboller


Vi holdt fødselsdag i forrige weekend og i år skulle der eksperimenteres med at lave hjemmelavede flødeboller. Jeg brugte opskriften fra Odense marcipans hjemmeside.
Flødeboller er helt vildt sjove at lave - særligt for en som mig med forkærlighed for sprøjteposer og tyller:) Det er overraskende nemt, men man skal være tålmodig, så man får pisken guffen længe nok. Jeg brugte min røremaskine, så det gik som en leg.
Jeg tilføjede lidt citronsaft til sukkerlagen, da jeg har læst at det skulle hjælpe med at holde guffen fast.
I følge opskriften skal marcipanbundene bages - Det gjorde jeg denne gang, men da vi i denne weekend havde en bordfuld gæster til eftermiddagskaffe forsøgte jeg mig igen med at lave flødeboller.
jeg besluttede mig for at bage marcipanbunderne ca. den halve tid, lade dem køle af og smøre chokolade på fladen op mod guffen. SUCCES:)

Der står vist i opskriften at man skal pensle chokoladen på - det har jeg altså ikke tålmodighed til, så jeg gav dem to min i ovnen, satte en flødebolle på en spartel og hældte chokoladen over med en lille øse. Det giver et lidt tykkere lag chokolade hvilket er virkelig lækkert, men koster en ekstra pose overtrækschokolade.

Her er billeder af produktionen:)


Bananmuffins med swirls af chokoladesmørcreme

Mmmh... de er altså gode:)

Opskriften er beregnet til en lille bradepande, men denne gang forsøgte jeg mig med at lave muffins. Jeg puttede en god spiseskefuld i hver form og fik ca. 36 muffins - jeg skulle nok ha puttet lidt mere i, da det ikke havde gjort noget om kagerne nåede lidt længere op til kanten.
Chokoladesmørcreme røg i en sprøjtepose med en stjernetyl og så "swirler" man bare derudaf.
Herunder giver jeg opskriften på banankagen.

Banankage med tykt choko-overtræk

3 æg
2 kopper mel
2 kopper sukker
3 store bananer (gerne meget modne)
2 tsk vanille sukker
2 tsk bagepulver
100 g smør
1/2 dl mælk


Start altid med æg, sukker og så mel, bagepulver & vanille, Så bananerne ( som bare skal mases med fingrene, det sviner lidt men giver bedre banan smag, da de ik er most helt og er i små stykker i stedet for ) Til slut smør og mælk, begge dele alt efter hvor klæg man ønsker kagen!
Bagetid: Først ca 45 min ved 180 grader. Og så ind igen i 5-10 min med den mørke plade chokolade ovenpå, som derefter fordeles over hele kagen. Evt i springform i lidt længere tid og ved lavere varme. Kagen kan fryses ned, men så skal kagen bare bages færdig uden du ligger pladen med chokolade på. Når du skal bruge kagen, pynter du den bare med smeltet chokolade.
Derefter skal kagen på køl indtil den serveres.

Jeg bagte mine muffins ca. 15 min, men det afhænger nok meget af ovnen, så hold lige godt øje med "første kuld".

Chokoladesmørcreme

4 past. æggeblomer
60 g flormelis
100 g blødt smør
100 g mørk chokolade

Smelt først chokolade over vandbad  - pas på det ikke bliver for varmt. Jeg pisker derefter æggeblommer og flormelis, så kommer jeg smøret i og til sidst vender jeg chokoladen i.



Rasmus Kofoed - Verdens Bedste Kok

Tillykke til Rasmus Kofoed med titlen som verdens bedste kok.


Er det kun mig der synes det er lidt vildt at Danmark er hjemstavn til BÅDE Verdens bedste restaurant og kok?

fredag den 21. januar 2011

Tante Grøn blogger

Nu skal det være:) Jeg har længe fulgt med i blogs og haft stor glæde af at følge med i bloggernes hverdag. Det har skabt en spirende lyst til selv at blogge. Jeg forestiller mig, at kunne bruge denne blog til at dele opskrifter på mad-, bage-, og sylteopskrifter og videregive inspiration, tips og tricks.
Jeg håber vi skrives